טיוטת חוק ההסדרים של התקציב הקרוב, טומנת בחובה לא רק העלאת ויצירת מיסים חדשים כמו העלאת מחירי התחבורה הציבורית, מס נטפליקס ומס על מוצרים חד פעמיים אלא גם שינוי מהותי ביכולותיו של הציבור להשפיע על הליכי תכנון ובנייה ברשות המקומית.
במאמר זה אסקור את המצב הקיים מול המצב החדש על פי נציגי האוצר אשר מופקדים על אישור תקציב הממשלה החדש.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק בייצוג וניהול הליכים משפטיים מול רשויות מקומיות בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו מול מוסדות התכנון ברשות (ועדה מקומית לתכנון ובניה, ועדות מחוזיות או ועדות ערר) מאפשר לנו לייצג את האינטרסים שלך בצורה מושלמת מתחילת ההליך ועד סופו. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2567192 ונשמח לעמוד לרשותך.
האם בקרוב האוצר יגבה אגרה על הגשת ערר על תוכניות בנייה?
טיוטת חוק ההסדרים אשר פורסמה באמצעי התקשורת השונים, טומנת בחובה לא מעט שינוי אשר מגבילים ומצרים את צעדי הציבור הרחב.
בין השינויים אשר ישפיעו בצורה ישירה על הליכי התכנון והבנייה ברשות המקומית ניתן למצוא:
- אגרות חדשות – אם עד היום כל אם היה רשאי להגיש ערר כנגד החלטה של וועדה מקומית ללא תשלום כלשהו. החל מיום אישור חוק ההסדרים, הגשת ערר על החלטה תכנונית תהיה כרוכה בתשלום אגרה של 650 ₪. ערר על החלטה בעניין היטל השבחה של נכס מקרקעין תעמוד על 837-1675 ₪ בהתאם לגובה ההיטל שבגינו הוגש ערר.
- חיוב בהוצאות של הצד השני – על פי טיוטת חוק ההסדרים, ועדת הערר תהיה רשאית להטיל על אחד הצדדים את הוצאותיו של השני (ייצוג וטיפול משפטי, יועצים הנדסיים, ממונה בטיחות וכדומה). כפועל יוצא מכך, נוצר חוסר וודאות בקשר לעלות הכלכלית של מגיש הערר.
- קיצור כתב ההתנגדות – על פי הצעת החוק, כתב ההתנגדות יוגבל לעד 3 עמודים או 5 עמודים לאחר קבלת אישור מיוחד של יושב ראש הוועדה.
לסיכום, פקידי האוצר טוענים כי הרפורמה בהליכי התכנון והבנייה תוביל לקיצור וייעול ההליכים הבירוקרטיים מול הרשתות המקומית ולהגדלה של היצע הדירות בישראל.
בפועל, נדמה שהמטרה היא לדחוק את הציבור מהגשת עררים על החלטות הוועדה המקומית משום שמעטים האנשים שיכנסו להליך משפטי שעלותו הסופית לא ידועה להם.